李登輝說:中國是很恐怖的國家

March 5, 2008 at 11:57 am | Posted in china | 1 Comment
Tags: ,
他說,二次世界大戰中,他所搭的船隻曾到中國山東的青島
港靠岸,對於中國人的異質感到很驚愕。他也說,全世界最了解中國有多恐怖的就是他。
月刊「諸君」最新一期(四月號)以「二零零八年台灣 總統選舉與海洋國家日本的命運」為題刊載李登輝接受深田的專訪內容。李登輝表示,日本不應該跟中國戰爭,因為中國是個很恐怖的國家。
他表示,二次大戰 中,他做為學徒兵,起初他被分發到高雄,後來因為要進到日本千葉陸軍高射學校就學,所以搭運輸船從基隆港前往日本九州的將門司港,途中在中國山東的青島港靠岸,這是他第一次親眼見到中國人長什麼模樣。
他說那些山東人,體格壯,身上穿著很獨特的服裝,臉和身體好像好多年都沒入浴似的黑黑的,住的也像是洞穴倉庫似的地方,這些人和當時在日本文化環境長大的他有相當大的不同,所以他感到驚愕。
李登輝說:「中國是很恐怖的國家,我到二十二歲為止是日本人,之後在國民黨 統下的台灣,接受中國文化的影響,中日兩國文化有多大的差異,我親身體驗過。我身為政治家,經常與中國政府交手,說我是全世界最了解中國有多恐怖的人,一點也不為過。」(中央社)
Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. He is right, and he is a great man if you ask me.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: